CE VĂ OFERIM?

 
Presă

Trei decenii de râs cu VOUĂ

            Astă-seară, bine cunoscutul grup de umor va susţine spectacolul aniversar „VOUĂ 30“ în mijlocul studenţilor politehnişti, în Complexul Studenţesc Leu.

            Pentru a marca 30 de ani de la înfiinţarea grupului de umor VOUĂ, Adrian Fetecău se întoarce împreună cu colegii săi „la origini", în mijlocul studenţilor politehnişti, acolo de unde au plecat „la drum" în urmă cu trei decenii.

            Astă-seară, de la ora 20.00, bine cunoscuta trupă va susţine spectacolul „VOUA 30" în sala de festivităţi a Complexului Studenţesc Leu. „Am mai fost acolo la sfârşitul anului trecut, de două ori, şi ne-am simţit minunat, sutele de studenţi electronişti creând o atmosferă incredibilă", a declarat Adrian Fetecău, liderul grupului.

            „VOUĂ 30" este un spectacol nou, realizat cu sprijinul Centrului Cultural European Sector 6 menit să cultive umorul de calitate, fără vulgarităţi. „Cu acest spectacol, dorim să marcăm «trei decenii de VOUĂ» în oraşele care s-au constituit în repere importante în activitate încă din anii ’80, cum sunt Buzăul meu natal, Brăila, unde am susţinut peste o sută de spectacole la Teatrul «Maria Filloti", Braşov, Piatra Neamţ, Piteşti, Constanţa. Cu prilejul acestei aniversări, VOUĂ îşi face şi un «cadou», noul site www.voua.ro, care va fi lansat în curând", a mai spus liderul grupului VOUĂ.

            În martie 1982, Adrian Fetecău, pe atunci student în ultimul an la Institutul Politehnic din Bucureşti, cu o bogată experienţă în mişcarea culturală studenţească, a înfiinţat Cenaclul VOUĂ, o trupă care s-a afirmat prin spectacolele sale de muzică, umor şi poezie. După interzicerea Cenaclului Flacăra, VOUĂ a trebuit să îşi schimbe titulatura devenind „grup". În aprilie 1984, în urma unui spectacol „incendiar" la Casa de Cultură a Studenţilor „Grigore Preoteasa", VOUĂ este interzis timp de un an în Capitală.

            Amintiri din „Epoca de Aur"

            „Am deschis spectacolul la care participau în jur de o mie de studenţi, spunând că manifestarea are următorul motto: «Fiecare gură de om va fi prevăzută cu un post de grănicer!». Apoi a urmat piesa muzicală „E prea lung drumul înspre comunism».

            După momentul de umor „Olteni, da’ mulţi" ni s-a întrerupt spectacolul", îşi aminteşte Adrian Fetecău. Până în decembrie 1989, VOUĂ a susţinut peste 600 de spectacole atât în mediul studenţesc, dar şi pe scenele unor teatre sau case de cultură din toată ţara.

            Primele momente de umor difuzate de Televiziunea Română Liberă, în 27 şi 28 decembrie 1989, au fost câteva înregistrări clandestine cu grupul VOUĂ.

            "Am mai fost acolo la sfârşitul anului trecut şi ne-am simţit minunat, sutele de studenţi electronişti creând o atmosferă incredibilă."

            Adrian Fetecău liderul Grupului VOUĂ

            Compania Teatrală VOUĂ

            De trei ani, VOUĂ este „Companie Teatrală" pentru că în proiectele derulate se regăsesc numai actori profesionişti, unii binecunoscuţi de public (Marilena Chelaru, Tudorel Filimon, Marcelo Cobzariu, Candid Stoica), alţii foarte tineri (Cristina Cabel, Andrei Necula, Luciana Popa, Liana Petrescu, Felix Dumitrescu, Ioana Chelaru, Gheorghe Raiu, Daniel Torje). La sfârşitul anului 2010, VOUĂ a lansat două premiere teatrale: „Ţara Căţeilor" şi „Stăpânul Ciolanului". Ambele spectacole pot fi văzute la Teatrul Nottara.În prezent, VOUĂ apare săptămânal în emisiunea „Ne vedem la TVR" realizată de Marina Almăşan.

Articol preluat din: www.adevarul.ro (26 martie 2012)

    Deși anii trec (vai!!!) cu repeziciune și se strâng (tot, vai!!!) în număr mare, "Povestea VOUĂ", iată, continuă să fie îmbogățită de componenții actuali ai trupei cu episoade de neuitat! După spectacolul cu care am deschis "Zilele Orașului Gura Humorului", am petrecut o seară fabuloasă în compania lui Nicu Covaci care avea cu trupa sa show a doua zi. La două noaptea, am ieșit în parcarea hotelului și am ascultat, la boxele unei mașini, la maxim, legendarele melodii "Phoenix". Dan Caramihai, unul din cantautorii noștri, îl ținea după umeri pe Nicu și cântau împreună piesele compuse de acesta!!! De partea cealaltă a mașinii, Vlad Jipa, unul din actorii noștri, privea uimit cum îi curg lacrimile pe obraz fondatorului "Phoenix"...
    Nu putem uita nici întâlnirea de la Mânăstirea Voroneț cu marele grafician Ștefan Popa Popa'S cu care ne-am întreținut o jumatate de oră și care, la sfârșit, ca semn de prietenie, ne-a dăruit, pe lângă două albume personale, și o splendidă icoană realizată de dânsul care, acum, veghează repetițiile noastre la sediul Fundației noastre...
    Nu putem uita niciun spectacol din 2014, pentru că fiecare a bucurat spectatorii prezenți, dar și pe noi, când am văzut reacțiile din timpul manifestării și mai ales cele de final! Am continuat să evoluăm la Teatrul de pe Lipscani, am fost însă, mult, și în țară. Participările noastre la festivalurile de teatru de la Buzău și Galați, cu spectacolul "Școala de Agenți", au fost apreciate la superlativ! De pildă, cunoscutul om de teatru din Craiova, Emil Boroghina, ne-a felicitat călduros afirmând că nu a mai râs de multă vreme atât de mult ca la scenetele noastre... Mulțumim!!!
    Nu putem uita nici spectacolul ținut într-un cadru privat doar pentru componenții echipei de fotbal STEAUA. Incredibila receptare și atmosfera! Pozele făcute la final reflectă că ne-am câștigat niște prieteni deosebiți pentru viitor!
    Sfârșitul de an "ne-a prins" la Caracal, în Teatrul Național (clar, una dintre cele mai frumoase săli din țară) și la Cheile Grădiștei. Din nou, spectacole de povestit nepoților...
    Deviza cu care VOUĂ a plecat la drum în 1982 a fost "Vouă vă dăruim totul!". Ea rămâne valabilă și pentru 2015!!!